Вълна от оставки на шефове залива държавната телевизия след избора на

...
Вълна от оставки на шефове залива държавната телевизия след избора на
Коментари Харесай

Севда Шишманова грубо изритана от БНТ! Журналистката се прицели в шефското място на друга телевизия

Вълна от оставки на шефове залива държавната телевизия след избора на Константин Каменаров за общоприет шеф. Севда Шишманова е следващата ръководителка, която си събира багажа и от декември към този момент няма да работи в постройката на софийската улица „ Сан Стефано ”. Преди нея оттова си потеглиха към този момент някогашната генерална директорка Вяра Анкова и шефът на новините Даниел Чипев.  Очаква се Севда Шишманова, която в последните 7 години бе програмен шеф на Българска национална телевизия, да последва напусналите си сътрудници, вливайки се в управителното тяло на Нова тв, където те към този момент работят, твърди " Уикенд ". Трансферът към момента не е публично доказан, само че в частната медия към този момент гадаят кой ще би трябвало да си тръгне, с цел да освободи място за някогашната журналистка на „ По света и у нас”.

Според източник, Шишманова не е напуснала Българска национална телевизия непринудено, а е била помолена от новото управление да си тръгне, защото се опитвала по всякакъв начин да ги саботира. Севда, която е някогашна държанка на скандалния банкер Иван Миронов, откраднал милиони левове и избягал в чужбина, се пробвала да откри политически подкрепи да остане в малкия екран, само че блъснала на камък.

Ако се резервира наклонността напусналите Българска национална телевизия да заемат сходни позиции в Нова, Шишманова би трябвало да стане програмна директорка там. В момента на този пост е Антоний Мангов. За него се знае, че има мощна поддръжка от страна на още по-висшестоящи шефове в честната медия, които несъмнено ще би трябвало да си тръгнат, преди да напусне и той.

Името на Шишманова в последните години се свързва главно с сполучливите филми и сериали, продуцирани от Българска национална телевизия. Тя е директно забъркана в основаването на изключително рейтинговата продукция „ Под прикритие”. Същевременно обаче неин е и неуспеха „ Четвърта власт”, който бе осъществен от близки до нея кинаджии.

От години в малкия екран се мълви, че с цел да мине един план, Севда Шишманова би трябвало да бъде добре стимулирана и аргументирана. На нейната съвест лежат и уволненията на знакови за Българска национална телевизия персони като Васа Ганчева, Алис Крайчева и Александър Авджиев, които се поболяха от засегнатост и стрес и скоро по-късно починаха.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР